16 Ocak 2012

ÇARŞAMBA {FATİH} PAZARI II

Çarşamba Pazarı'ndan aldıklarımı ilk yazıda bitiremeyince, ikinci bir yazı hazırlamak farz olmuştu. İşte o gün pazardan ve devamında Eminönü'nden aldıklarım:

6. Şifonlar: İlk yazıdaki gömleklik şifonlar gibi büyük ve düzgün parçalar olmasalar da, böyle rengarenk görünce dayanamayıp aldım. Bunlardan şuradaki  ve şuradaki gibi çiçekler yapıp taç, toka, broş, yüzük vb yaparım diye düşündüm.

Tanesi 50 Kuruş

7. Basmalar: Bunlar iyice düzensiz, ince uzun parçalar ama desenlerine bayıldım. Fermuarlı el çantalarının iç yüzünde kullanmak üzere aldım.

Tanesi 50 Kuruş

Çarşamba Pazarı'ndan sonra yürüyerek Mercan'a, oradan da Tahtakale ve nihayetinde Eminönü'ne ulaştım. Aslında yol üstünde daha çok yere uğramaktı amacım; fakat pazarda tahminimden fazla vakit geçirince (neden acaba?) ancak Kürkçü Han'a gidebildim. Örgüyle ilgilenenler burayı mutlaka biliyordur ama bilmeyenler için Mahmutpaşa Yokuşu'ndan çıkarken sağda olduğunu söyleyip, detaylı tarif için şuraya bakabileceklerini ekleyeyim.

8. Yünler: Lolipop kıvamında, rengarenk, cıvıl cıvıl yünlere karşı her zaman bir zaafım olmuştur zaten. Kürkçü Han'da bir saate yakın dolanıp, sonunda bunlarda karar kıldım. Lacivert olandan sevgilime bere ve atkı yaptım bile. Diğerlerinden de saç örgüsü ve fiyonklu saç bantlarından yapmaya başladım. Farklı çeşitler de deniyorum ara ara.

Mavi-kırmızı-yeşil: 3.5 TL; Ebruliler: 50 Kr; Lacivert: 3 TL

9. Ivır zıvır: Aslında haksızlık etmemem lazım; hiç de öyle ıvır zıvır falan değiller. Sadece alışverişe çıkarken aklımda olmayan fakat dolanırken gözüme takılıp "aaa çok işime yarayabilir" dediğim şeyler bunlar. Fotoğrafta olmayan bir de biye yapma aletim var ki, henüz kullanmaya fırsatım olmadı fakat kendisinden beklentim büyük :o)

Tela bant: 2 TL; dikiş iğneleri: 2 TL; lastik ipler: 1 TL; yün iğneleri: 1 TL; saç örgü şişleri: 2 TL

Şimdilik bu kadar. Bir de vakit bulup, kumaşlarımı kullanmaya başlayabilirsem benden mutlusu olmayacak!

Not: Bu ara hayatımda beklendik ve beklenmedik birtakım değişiklikler olduğu için (iyi olduklarını/olacaklarını ümit ediyorum), bloga fazla zaman ayıramıyorum. Yorumlarınızın cevaplanması normalden biraz uzun sürerse lütfen kızmayın; vaktim oldukça yanıtlamaya çalışacağım. Tabii bu hayhuy içinde dikiş, örgü vb ile de ilgilenemiyorum. En kısa zamanda alışılmış rutinime döneceğim inşallah. Sabrınız için şimdiden teşekkürler.

12 yorum:

  1. Kalpli şifonlara bayıldım ve o pazara gitme isteğim fena halde arttı,iyi haftalar :)

    YanıtlaSil
  2. Bu postlardan sonra pazara gitme isteğim geldi fena halde yaHu! :)
    Teşekkür ederiiz.

    İçtenlikle.

    YanıtlaSil
  3. acaba ortaya hangi guzellikler cikacak,cok merak ediyorum :)
    pazara gitmek istiyorum bende hihi
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Evet hepsi süper tela bant en ihtiyacım olandı. Beklenmedik değişiklikler ? Marak saldı ama bekleriz artık. Cicilerinide bekliyoruz tabi..

    YanıtlaSil
  5. ÇOK GÜZELLER BEN ÇARŞAMBA PAZARINI ÇOK MERAK EDİYORUM FATİHTE OTURMAMA RAĞMEN GİDEMEDİM ÇALIŞIYORSANIZ NASIL FIRSAT YARATIYORSUNUZ YA DA AKŞAM 6 DAN SONRADA GİDEBİLİRMİYİZ ACABA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim şu aralar hafta içi boş zamanım olduğu için gidebildim. Yoksa çalışan birinin işten izin alıp da pazara gitmesi pek mümkün değil tabii. Yazın hava daha geç karardığı için altıdan sonraya kalabilir belki pazar, emin değilim. Ama bildiğim kadarıyla bayramlardan önce arife gününe denk geliyorsa genelde pazarı kuruyorlar. Böyle bir günü bekleyebilirsiniz. Gerçi bayramlara da daha çok var :(

      Sil
  6. şifonlar çok güzelmiş gerçekten, iyi günlerde kullan........

    YanıtlaSil
  7. Şahaneler ya.. baktıkça istanbulumu daha da özlüyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Yazıda da belirttiğim değişiklikler nedeniyle blogla fazla ilgilenemiyorum ne yazık ki. Ama girip böyle güzel yorumları görünce çoook mutlu oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  9. Thanks Dina!
    You have a great blog too :o)

    YanıtlaSil
  10. kumaşlara bayıldımmm çook güzeller,bol dikişler size
    banada beklerim sevgiler..
    http://benimisimdikis.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim. Siz de çok hoş şeyler yapıyorsunuz...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...