6 Aralık 2011

ORGANZE ÇİÇEKLER

1. Yaş Hediye Çekilişime gösterilen ilgiden öyle mutluyum ki, başım tavana değil neredeyse gökyüzüne değecek :) Fakat rehavete kapılmamalı ve 2012'de daha aktif-dinamik-heyecanlı olmak üzerine verdiğim sözü yerine getirmeliyim. İlk adım, hediye edeceğim tüm ürünlerin yapım aşamalarını göstermek! Böylece kazanamayanların gönül kırıklığını biraz olsun hafifletmek amacım. 

Kağıt boncuklardan kolye yapımını blogumu ilk açtığım zamanlarda anlatmıştım zaten. İçlerinde en kolayı ve evimizde halihazırda bulunan malzemelerle yapılabileni de bu. Elinize renkli kağıtlar geçtikçe yapıp bir kenara koyabilir ve benim yaptığım gibi ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.

Gelelim bugünkü yazının konusu olan organze çiçeklere. Aslında bunların yapımı da kağıt boncuklar kadar kolay. Dikiş-nakış-el işleriyle uğraşanlar için de, malzemelerin çoğu yine evde bulunuyordur diye tahmin ediyorum. Peki neler bunlar derseniz:


1. Organze, şifon, tül gibi hafif ve sentetik kumaş parçaları (kenarlarını yakacağımız için tutuşabilir olmaması gerekiyor)
2. Makas
3. Çeşitli boylarda daire şekilli objeler (yine kenarlarını yakacağınız için çok küçük objeler seçmeyin, tehlikeli olabilir)
4. Mum
5. Çakmak
6. İğne-iplik
7. Boncuklar
+ Fotoğrafa eklemeyi unuttuğum kurşun kalem ile toka veya broş aparatı.

İlk olarak kumaşın üzerine kurşun kalemle daire şekillerini çizin ve makasla keserek birbirinden ayırın. Mumunuzu yakın ve her bir daireyi mumun alevine dikkatlice yaklaştırarak (dokundurarak değil) kenarlarını hafifçe eritin.


Çiçeğinizin taç yaprakları tamamlandı bile!


Yaprakları en büyükten en küçüğe doğru üst üste gönlünüze göre dizin. Merkezleri aynı da alabilirsiniz, hafif kaydırarak da yapabilirsiniz. Hoşunuza giden görünüme ulaşınca, önce tüm katmanları birbirine dikip (tek bir dikiş yeterli); daha sonra da içini boncuklarla süsleyin.


Son olarak çiçeğin arkasına silikon tabancasıyla firkete, broş veya tarak aparatı yapıştırabilir ya da düz bir tacın üstüne çiçeği ekleyebilirsiniz. Hatta tişörtlerin kenarına aplike bile yapabilirsiniz.


Organze çiçekli toka ya da broşunuz hazır bile. Güle güle kullanın ;)


5 yorum:

  1. Selam bayılıyorum bunlara çok hoş olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ololi tüm kayıtlarına baktımda cicilerin çok hoş. Ve komik ama dikiş hikayelerimiz çok benziyor. Her detay uzun zaman alıyor. Yeniyi deneme hevesi bitmiyor değil mi? Hepsini okurken keyif aldım. Kötüyüm ama insan kendi gibi böyle dikişle cebelleşen birini görünce mutlu oluyo. Tabi bu cebelleşme iyi olana kadar. Dikişlerin çok başarılı dahada iyi olacağına eminim. Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  3. Çiçekleri beğenmene sevindim. Yapması da o kadar kolay ki, 15 dakikada tamamlayıp kullanmaya başlayabiliyorsun.
    Dikiş konusunda ise çok haklısın. Bizler gibi heves dışında hiçbir bilgi/yardım olmadan, tek başlarına dergi/kitaplara bakıp bir şeyler yapmaya çalışanlar her bir parçayı tamamladığında tarifsiz bir mutluluk yaşıyor sanırım. En azından bende böyle oluyor.
    Yani, cebelleşmeye devam ;)

    YanıtlaSil
  4. merhaba,
    harika bir blog keşfettim yine.Yuppiii.
    Takipteyim tabi...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar ve hoşgeldin yaruze!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...