15 Ocak 2011

KAĞIT BONCUKLAR

Rengârenk dergi sayfalarını ve kap kağıtlarını yeniden değerlendirmenin en güzel ve kolay yollarından biri, onları kağıt boncuklara dönüştürmek. Üstelik belli bir yaş üzerindeki çocukları da (sanırım anaokulu ve sonrasına uygundur) bu aktiviteye katmak mümkün olduğu için (başlarında durarak tabii ki), ailecek keyifli birkaç saat geçirileceği garanti.

Malzemeler:

  • Renkli kağıtlar
  • Kurşun kalem
  • Maket bıçağı ya da makas
  • Kürdanlar
  • Tutkal
  • Ayrıca boncuklarınızı nasıl kullanacağınıza bağlı olarak ip, takı parçaları, vs.

Boncukların yapımının oldukça basit olduğunu zaten söylemiştim. Öncelikle, renklerini beğendiğiniz bir kağıdı alıp, kurşun kalem ve cetvelle uzunlamasına aşağıdaki gibi üçgenler çizin. Kağıdın bir tarafına 1-3-5-... santimetrelerde, diğer tarafına da 2-4-6-... santimetrelerde işaretler koyup bunları birleştirmeniz yeterli. Çizgiler tamamlandıktan sonra, maket bıçağı veya makasla (maket bıçağı çok daha kolay ve düzgün oluyor) üçgenlerinizi kesip birbirinden ayırın.
 
Şimdi... Elinize bir üçgen alın, geniş kenarını bir kürdan etrafına sarmaya başlayın (oklava etrafına yufka sarar gibi) ve sivri uca gelene kadar sıkıca sarın. Uca 1.5-2 cm kala, biraz tutkal sürün ve kapatın. Sonra da aynı işlemi tüm üçgenlerde uygulayın.
Artık elinizde birçok farklı şekilde kullanabileceğiniz rengarenk boncuklarınız var. Bunlardan, isterseniz ilginç bir bileklik ya da kolyekelebek, hatta bir çanta bile yapabilirsiniz.
Ben boncuklarımı renklerine uygun bir kordon üzerine, aralarına düğüm atarak dizdim ve uçlarına da klips ekleyerek bir kolye ve bileklik takımı yaptım. 
Yazın, kot ve beyaz tişört ile kullandığımda ne kadar iltifat aldığımı ve kağıttan kendim yaptığımı söylediğimde ise insanların nasıl şaşırdıklarını tahmin bile edemezsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...