7 Ekim 2011

STEVE JOBS

Bugüne kadar şahane dokunmatik oyunlarını oynamak dışında eline bir Apple bilgisayar, i-phone, i-pad, i-pod ve "i-diğer-ne-varsa" değmemiş biri olarak Steve Jobs'un arkasından yazmak çok da mantıklı gözükmese de, bugün çeşitli bloglarda karşıma çıkan aşağıdaki iki alıntısını paylaşmadan edemedim. 

"Zamanınız sınırlıdır, bu yüzden başka birinin hayatını yaşayarak onu ziyan etmeyin. Başkalarının fikirlerinin gürültüsünde, kendi iç sesinizin yok olmasına izin vermeyin. Kalbinizi ve sezgilerinizi dinlemeye cesaret edin, onlar bir şekilde sizin gerçekten ne olmak istediğinizi zaten biliyor. Bunun dışındaki her şeyse ikincildir."

"Bazen hayat kafanıza bir tuğla fırlatır. İnancınızı kaybetmeyin. Benim devam etmemi sağlayan tek şeyin yaptığım işe aşık olmam olduğuna eminim. Aşık olduğunuz şeyi bulmanız gerekiyor. Ve bu sevgilileriniz için ne kadar geçerliyse, işiniz için de o kadar geçerli. İşiniz hayatınızın büyük bir kısmını dolduracak, ve gerçekten tatmin olmanın tek yolu, muhteşem bir iş olduğuna inandığınız bir şeyi yapmak. Ve muhteşem bir iş yapmanın tek yolu ise, yaptığınız şeyi sevmek. Eğer bunu halen bulamadıysanız, aramaya devam edin. Elinizdekiyle yetinmeyin. Kalbe ilişkin tüm konularda olduğu gibi, onu bulduğunuzda hissedeceksiniz. Ve tüm muhteşem ilişkilerde olduğu gibi, yıllar geçtikçe hep daha da iyiye gidecek. Yani onu bulana kadar aramaya devam edin. Yetinmeyin."

Not: Muhteşem Apple-Steve Jobs grafiği A Piece of Lisa'dan.
Not 2: Alıntıların özgün hallerine çeşitli yabancı sitelerde/bloglarda rastlayabilirsiniz; çeviriler bendenize ait. Yani her zamanki gibi, hatalarım varsa affola :o)

2 yorum:

  1. sabah sabah okuduğum güzel yazılardan biriydi.Teşekkür ettim.
    Hayatı sevmek gerekiyor...

    YanıtlaSil
  2. Yazının büyük bir kısmı bana ait olmasa da, beğendiğine sevindim. İnsana, isterse her şeyi yapabileceğine dair bir iyimserlik veriyor, değil mi?!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...