4 Şubat 2011

HAYALİMDEKİ EV {KÜTÜPHANE}

Hayallerimi süsleyen evin verandasından şu yazımda bahsetmiştim. Pek sıralı olmasa da, bugün de, içine kapanıp kendimi kitapların büyülü dünyasına bırakacağım kütüphanelerden söz edeceğim.
Kütüphanemin olmazsa olmazı bol doğal ışıktır. Karanlık, izbe yerleri hiç sevmem; değil kitap okumak, iki dakika oturmak zorunda kalsam içimi hafakanlar basar.
İkincisi, gözlerimi yormayacak, dikkatimi dağıtmayacak açık renk duvarlar ile bunlara uygun zarif mobilyalardır. Duruma göre modern...
... ya da daha klasik mobilyaları tercih edebilirim. Yeter ki bana keyif versinler, rahat ve samimi bir ortam sunsunlar; en önemlisi de zevkimi yansıtsınlar.
Hayallerime gem vurmayı sevmem ama, büyük olasılıkla, sadece kitaplara ayıracağım bir odam olamayacağını göz önünde bulundurursam, bari evim yüksek tavanlı olsun da, merdivenli, kocamaaan bir kitaplık yaptırayım isterim.
Ve her yerde olduğu gibi, kütüphanemde de beni yeşiller sarsın isterim. Okuduğumu anlamayıp öfkeyle başımı kaldırdığımda, gözlerim yorulup biraz ara vermek istediğimde ya da sadece güzel görüntüleri ve kokularıyla okurken bana eşlik etsinler diye, irili ufaklı saksılar dizerim etrafıma.
En uçuk hayallerimde ise (yirmi haftadır çıkmayan sayısal lotonun tek başına bana çıkması ya da varlığını bilmediğim çoooook zengin bir akrabamın tüm mirasını bana bırakması durumunda), kocaman bir arazi alıp, büyük bölümünü çiçeklerle ağaçlara ve tavuklarla koyunlara ayırırım.
Kalan kısımda ise sevgilimle tasarlayacağımız, doğayla barışık bir ev-ofis inşa ederim. İçinde mutlaka aydınlık, ferah, keyifli, yeşilliklerle çevrili bir kütüphanesi olan.
Fotoğraflar yine Pinterest'ten. Bayıldım bu siteye. Flickr gibi ama arama sonuçları çok daha isabetli. Bağlantılar için fotoğraf altı yazılarına tıklayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Boyle kutuphaneler Japonya`da oldugumuz surece bir hayal benim icin :(
    cok kiskandim her birini ayri ayri

    YanıtlaSil
  2. Biz Türkiye'deyiz de ne oluyor sanki! Sayısal Loto çıkmadığı takdirde bizim için de hayal. Ama olsun, insan hayalleriyle yaşar zaten, değil mi :-)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...