26 Ocak 2011

HAYALİMDEKİ EV {VERANDA}

Sanırım herkes, zaman zaman nasıl bir evde oturmak istediğinin hayalini kurar. Ben mesela, bu konuda pek mütevazı değilimdir; zaten hayal kuruyorum, ne diye kısıtlayayım ki kendimi, değil mi? Hayallerime karşılık gelecek bir banka hesabım yokmuş, hayal ettiğim gibi evlere İstanbul'da ulaşmam imkansızmış diye düşünmem hiç, kendimi koyverir giderim.
Bu yüzden internette dekorasyon sitelerine girdiğimde kendimi kaybederim. Beğendiğim bir şey olunca bir bilgisayara, bir de kafamı kaldırıp etrafıma bakarım. Şu anda yaşadığım yerde bunu uygulamam mümkün mü diye hesaplar yaparım. Cevap genelde olumsuz olur ama olsun, hayal etmek yine de güzeldir.
Hayalimdeki evin olmazsa olmazı çeşit çeşit bitkilerle süsleyeceğim kocaman bir bahçe (ufağına da razıyım), olmadı bir veranda, o da olmadı bir teras, en kötü durumda ise genişçe bir balkondur. 
Bahar ve yaz aylarında kahvaltımı yapacağım, ardından sade Türk kahvemi ve gazetelerimi/kitabımı alıp keyif çatacağım, öğleden sonraları el işlerimle oyalanacağım, arada da kuş cıvıltıları eşliğinde güzellik uykularına yatacağım cennetten bir köşe.
Akşamları ise ailemi, dostlarımı toplayıp harika sofralarda, lezzetli yemekler yiyeceğimiz; çocukların çığlıklar arasında etrafımızda koşturacağı; yaşadığımız her saniyeye şükretmemizi sağlayacak bir vaha.
İşte hayallerimdeki evin verandası buradakiler gibidir: renkli, canlı, romantik, yumuşak hatlı, bol ahşaplı, sıcacık ve mutlaka ama mutlaka bitkilerle bezeli. Sizin hayallerinizin verandası nasıl?
Tüm fotoğraflar Pinterest'ten. Üstlerine tıklarsanız, özgün sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...