11 Ocak 2013

SAÇIMI BOYADIM {AVON # 5.0}

Gelinlik yazım çeşitli nedenlerden dolayı gecikince, araya saç boyama maceralarımı sıkıştırayım diye düşündüm. Zira ipin ucunu bir kaçırınca, bloga geri dönebilmenin aylar aldığını tecrübeyle öğrenmiş bulunuyorum.

Daha önce Loreal'in köpük boyası ile Palette'in kalıcı boyasını denemiş ve değerlendirmelerimi paylaşmıştım. Doğruyu söylemek gerekirse, hayatıma Palette ile devam ederim diye düşünüyordum. Fakat bu arada Avon saç boyası serisini çıkardı ve kataloğu görmemle birlikte 5.0 rengini denemek için yanıp tutuşur oldum.

Avon 5.0 - Orta Kahverengi

Ortada tek sorun vardı, seri yeni çıktığı için çok az yorum yapılmıştı ve olanlar da oldukça tutarsızdı. Yani birisi "bayıldım, renk şahane, saçlarıma mükemmel bakım yaptı" derken, bir başkası "felaket, renk çok kötü, hemen aktı, saçlarımı da keçe gibi yaptı" diyordu. 

Rengin iyi ya da kötü olması çok önemli değildi açıkçası, bir sonraki boyayla nasıl olsa düzelir, olmadı kuaföre gidip düzelttiririm diye düşünüyordum. Fakat ya incecik telli ve yıpranmaya oldukça müsait saçlarımı keçeye dönüştürürse diye haftalarca oyalandım durdum. Yine de sonunda dayanamadım ve o sıra saçlarım oldukça da uzun olduğu için, iki kutu sipariş ettim (sonuçta tek kutu yetti ama).

Kutu içeriği

Kutu içeriği Loreal, Palette vb boyalarla benzer. 1. Adım, boyama öncesi bakım kremi içeriyor. Bunu saç köküne değil, boyuna ve uçlarına uygulamanız gerekiyor. 2A, aynı zamanda uygulama şişesi ve oksidasyon kremini içeriyor; 2B ise boyanın ta kendisi. 3. Adım boya sonrası bakım kremi ve inanılmaz bir kokusu var.

Boyama öncesi

Değerlendirmeye gelince:

- Kalıcı boyaya geçtiğimde ilk uygulamayı (Palette) anneme yaptırmıştım. Fakat sonraki tüm boyalarımı Avon ile kendim yaptım. Köpük boya kadar kolay olduğunu söyleyemeyeceğim fakat eliniz bir şekilde alışıyor ve bir-iki uygulamadan sonra her şey daha kolay oluyor. Akma-damlama kesinlikle söz konusu değil. Yanlışlıkla kendinize ya da ortalığa boya bulaştırsanız bile rahatça temizleniyor.
> Uygulama kolaylığı: 4/5

- Beyazları kapama konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası beklentimin en düşük olduğu başlık buydu, fakat sonuçtan fazlasıyla memnun olduğumu itiraf etmeliyim.
> Beyaz kapama: 5/5


Boyama sonrası - Kapalı ortamda

- Renk seçimini genelde karteladan yapmama rağmen, bu kez direkt kutu, hatta aylık katalogdan yaptım. Çok riskli bir hareketti, fakat pişman olmadım. Yani, olabileceğin en iyisi oldu sanırım. Çünkü sürekli şikayet ettiğim ve ".1" uzantılı boyalar ülkemizde olmadıkça şikayet etmeye devam edeceğim "kızıl/dore" ışıltılar ne yazık ki Avon'da da var. Özellikle ilk günlerde, ışıltıdan öte, belirgin bir kızıl tonu oluyor. Neyse ki yıkamalarla zamanla kahveye dönüyor.
> Renk/ton denkliği: 4/5

Boyama sonrası - Güneşli ortamda

- Beni haftalarca bekleten "acaba saçımı yıpratır mı?" sorusunun cevabı ise gönül rahatlığıyla "hayır". Bilakis, boyadan sonra saçlarım oldukça parlak ve sağlıklı oluyor. Uygulama sonrası bakım kremi mucizesi sanırım. Herkeste aynı sonucu yaratır mı bilemiyorum ama bana iyi geldiği kesin.
> Saç bakımı: 5/5

> Genel değerlendirme: 4.5/5

Görüldüğü üzere, toplam puan Palette ile aynı olunca "tekrar alır mıyım?" sorusu hiç oluşmadı kafamda. Zira aynı sonuca daha uygun bir fiyata ulaşabiliyordum. Böyece Avon'un indirimlerini kovalayarak, aylardır sadece bu boyayı kullanır oldum. Tabii ki temennim 5.1/Küllü Kahve gibi bir renk çıkarmaları ama bu haliyle de oldukça kabul edilebilir.

9 yorum:

  1. selaam :)
    epeydir uğramamaıştım.. siz de yazmamışsınız son günlerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, son zamanlarda biraz sıkıntılı günler yaşadık. Ufak ufak dönebilirim diye umut ediyorum ;)

      Sil
  2. selamlar ben gülşah kocaeliden fatih ç.ba pazarına gitmek istiyorum yazınızı gördüm ve çok heveslendim esenlermi harem otobüsünemi binicem acaba ve sonra nasıl gidilir bilgi veriirseniz çok mutlu olurum facebook umu ekleyebilirsiniz şimdiden tşk ederim.http://www.facebook.com/buyukbeden41

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşah,
      Sorunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş, kusura bakma lütfen.
      Fatih'e gitmek için Esenler otogarına gitmen gerekir. Otogardan metroya binip Emniyet-Fatih durağında inip, Fatih Camisi'ni sorarsan, pazar da onun arkalarında kuruluyor zaten. 10-15 dakikada yürünür diye düşünüyorum.
      Sevgiler..

      Sil
  3. Merhaba, ben bu renge bayıldım, saçlarınız çok güzel olmuş. Bu renk hep aradığım ama numarasını hiç bilmediğim bir kahve tonu idi. Ben de sipariş vermeyi düşünüyorum. Paylaşımınızın ardından uzun bir süre geçmiş. Eğer saçlarınız hala aynı renk ise güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ve beğenmenize çok sevindim. Avon saç boyası konusunda henüz şeytanın bacağını kırmış gibi gözükmüyor. Fakat ben kullandığım sürece çok memnun kaldım. Karnımdakini dışarı çıkardıktan bir süre sonra da yeniden kullanmaya başlamayı planlıyorum :)

      Sil
  4. davines denememişsiniz o zmn siz...birde onu deneyin bakalım aradaki kalite farkını görün

    YanıtlaSil
  5. merhabalar bu boya ne kadar sürede akıyor acaba ya da kalıcı ve akmıyor mu cevaplarsanız çok memnun olurum

    YanıtlaSil
  6. Avonun yoğun bakır saç rengini kullanan var mı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...