9 Eylül 2012

OLOLİ EVLENİYOOOR!!!

Uzun, upuzun, çok uzun bir aradan sonra yine buradayım. Gerçi bir geri dönüş sayılabilir mi bu yazı bilemiyorum. Çünkü tekrar ne zaman yeni bir yazı hazırlayabilirim onu bile kestiremiyorum! Şöyle bir görünüp kaçabilirim de, hazır gelmişken kalabilirim de.

Her neyse, çok uzatmadan asıl konuya geçmek lazım değil mi! Evet evleniyorum. Gerçi evlenmek, düğün, gelinlik, alyans vb kelimelere kulağım hala alışamadı ama! Üstelik düşündüğümüz tarihe de (henüz nikah günü bile almadık!) o kadar az zaman kaldı ki, bir terslik olur diye ödüm patlıyor!

Birkaç gelinlik dükkanı dolaştım ama gönlümü ve bütçemi aynı anda memnun edecek modeli ne yazık ki henüz bulamadım. Zevkler ve renkler tabii ki tartışılmaz, herkesin de kendisi için uygun bulduğu şey farklıdır; fakat yani hiçbir Türk gelini şöyle sade, düz, taşsız gelinlik giymek istemez mi yani? 

Cymbeline 2012 : Freesia

Bu modeli Beyaz Butik'de denedim ve kelimenin tam anlamıyla çarpıldım (omuzundaki güller hariç)! Zaten Yunan kültürüne bir sempatim vardı ve -evet itiraf ediyorum- bir gün evlenirsem mutlaka bu tarzda bir şey giymek isteyeceğimi içten içe biliyordum. Ama ne yazık ki fiyatı bütçemi fazlasıyla aşıyor :(

Dediğim gibi, düşündüğümüz tarihe oldukça az zaman kaldığı için, en geç bu hafta içinde karar vermem gerekiyor. Bu noktada da sebeb-i ziyaretime gelmiş bulunuyoruz. İstanbul'da yaşayıp da, gelinliğini Kadıköy, Nişantaşı civarlarında özel olarak diktirmiş olanlardan tavsiye istiyorum.

Nerede, ne kadara diktirdiniz? Memnun kaldınız mı yoksa hayal kırıklığı mı oldu? Benim gibi sade ve uçuş uçuş (ve mümkünse tarlatansız giyilebilecek) bir model arayışı içinde olan birine tavsiye eder misiniz? Tüm yorumlarınız altın değerinde olacaktır!

Altın demişken, alyans da bir başka hikaye tabii ki. Zira benzer bir sıkıntıyı bu konuda da yaşıyoruz. Gerçi kuyumcuların birçoğu çeşitli modifikasyonlar yapmak konusunda esnekler. Ama yine çoğu, birbirinin tıpatıp aynısı modellere sahip. Özgün modellere ve özel tasarımlara pek rastlayamadık yani.


Aklımıza en yatan model, klasik alyansa oldukça benzer bir şey oldu yine o yüzden. Düz kesimli (yani  üst yüzeyi fotoğraftaki gibi bombeli olmayan), beyaz, mat, dokusu resimdeki gibi (fakat kenarlarında parlak şeritleri olmayan), ve bayan modelinin ortasında bir adet taşı olan bir modeli tercih edeceğiz gibi gözüküyor. Yalnız fiyatlar konusunda kafam çok karışık. Çifti için 1000-2500 TL gibi bir aralık söz konusu. Yine fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

Veee... Son olarak... Bugün evlilikle ilgili ilk siparişimi vererek, ısınma turlarına başladım. Ama yani şunların sevimliliğine bakar mısınız? Kalbiniz taştan olsa dayanamaz yani! Evlenen arkadaşlarımdan, gecenin sonunda ayaklarının haşat olduğuna dair dinlediğim korkutucu hikayeleri dikkate alarak, belli bir saatten sonra babet giyme fikri inanılmaz cazip geldi. Zaten, yılda sadece 1-2 kez topuklu giyen (o da düğün-dernek için) biri için aksi düşünülemezdi değil mi?

Elite Goby - Gelin ve Damat Babet

Ben bugünkü Trendyol kampanyasından 49,90 TL'ye aldım. Keteni de vardı ve yazın evleniyor olsaydım kesin onu tercih ederdim. Fakat bu aylardan sonra İstanbul'da ne zaman yağmur yağacağı belli olmadığı için suni deri olanı tercih etmek zorunda kaldım.

İşte böyle halen beni takip etmekte ısrarcı olan sevgili izleyicilerim. Sayfamı 3.5 aydır güncellemediğim için kızıp kaçmadığınız için çoook teşekkürler. Şimdi bir de bu kafası karışık gelin adayına yardımcı olursanız  müteşekkir kalırım :)

8 yorum:

  1. Hayırlı olsun. Bu günlerde sıkıntı yaşaman çok normal. Bütçenizi aşmayın. Çünkü sadece bir kere giyiliyor mantığıyla hareket edip, bir sürü para harcamak akıllıca bişey değil. Onun yerine balayına gidersiniz ya da ev almak için kullanırsınız. Umarım gönlünüze göre bulursunuz. Hangisini alırsanız alın, giyerseniz giyin sizin olduğu için, mutluluğunuzu paylaştığı için zaten çok seveceksinizdir.

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim, Allah tamamını erdirsin. Bende Bahar ın yazdıklarına katılıyorum. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  3. musmutlu ol ololi :)arayı açma telaşenide yazı ver arada

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir haber, çook mutlu olmanı dilerim. Biraz telaşlı da olsa zevkli günler seni bekler, inşallah gönlüne göre olur ve içine siner gelinliğin, törenin vs.
    Kolaylıklar dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. düz, taşsız, tarlatansız gelinlik giymek ister birçok gelin ama, buna müsade etmez başta gelinlikçiler ve yakınınızdakiler. ben de çok zorlanmıştım bu konuda. ama istediğim gibi oldu diyebilirim. fakat diktirdiğim gelinlikçi kapanmış yardımcı olamayacağım ama sana kolaylıklar diliyorum. herşey gönlünce olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. merhaba:) tavsiyem gelinliğini diktirme. dene üstünde gör beğen ve öyle al. ben de diktirdim çok pişmanım. hayal ettiğin gibi olmuyor malesef. benimki olmadı. zevk senin ama tek abartabileceğin yer kendi düğünün olduğu için biraz şatafat katmak istiyor insan işin içine. ondan bu gösterişli gelinlikler. haksız da sayılmaz insanlar bence teyzenin kızının düğününde taşlı, kabarık bir elbise giyecek değilsin elbet.

    YanıtlaSil
  7. Canım çooookkk sevindim ne güzel. Bayıldım. Çokkk tebrik ederim. Çok güzel haberdi.

    YanıtlaSil
  8. Hepinize güzel dilekleriniz için çoook teşekkürler arkadaşlar. Evlendim bile! Bir ara inşallah bir yazı hazırlayacağım konuyla ilgili ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...