14 Şubat 2012

SAÇIMI BOYADIM {PALETTE DELUXE # 6-0}

Eveeet... İşte uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan ben ve yine uzun zamandır beklenen 2. saç boyama maceramın değerlendirmesi ;) İlki, biliyorsunuz Loreal'in köpük boyasına ilişkindi ve üzülerek memnun kal-a-mamıştım (beyaz kapama oranı çok düşük olduğu için).

Bu kez, başlıkta da belirttiğim gibi Schwarzkopf Palette'in Deluxe serisinden 6-0 numaralı koyu kumral rengini kullandım. Ne yalan söyleyeyim, aslında gönlüm Loreal Excellence'tan yanaydı. Dayanağım ise saç yapımın anneme benzemesi ve onun kendisine sadece Loreal'in iyi geldiğini söylemesiydi. 


Fakat önceki yazıma yapılan yorumların tamamının Palette destekçisi olması, Loreal'in saçı beyazlattığına ilişkin birkaç şikayet okumam (doğru mudur bilemiyorum) ve annemin Palette'i denemediğini söylemesi (yani saçına kötü gelen boyalar arasında saymaması) sonucunda "ya herrü ya merrü" deyip, boyayı aldım.

Saçımın boyanmadan önceki hali için, önceki yazımdaki ilk fotoğrafa bakabilirsiniz. Zira, zaten çok fazla kapanmamış olan beyazlarım, boyanın iyice akmasıyla, iki ay içinde aynı görünüme ve yoğunluğa ulaşmışlardı. 

Değerlendirmeme gelince:

- Köpük boyayı uygulaması inanılmaz kolay olmuştu fakat geleneksel boyayla ortalığı birbirine katarım diye korkup soluğu annemde aldım. Fena da yapmamışım sanırım, ilk denemede çok da başarılı olamayabilirdim. Aynanın karşısına geçtik, o boyadı ben de izledim. Çok fazla akma/damlama olmadı; tabii bir başkası boyarken çok daha kontrollü oluyor. Bir daha ki sefere kendi kendime boyamaya cesaret ederim diye umut ediyorum :) > Uygulama kolaylığı: 4/5

- Benim için en önemli kriterlerden biri olan beyaz kapama konusunda Palette'in gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Aralarda, çok çok az sayıda sarımsı teller var; fakat ancak çok yakından ve detaylı gözlemle anlaşılabiliyor.
> Beyaz kapama: 5/5

- Renk seçimini ben yine karteladan yaptım, herkese de her zaman böyle yapmasını öneririm. Zira hiçbir marka/seride kutu üstündeki renkle, karteladaki renk birbirini tutmuyor. Mesela benim aldığım 6-0 kutuda oldukça açık gözükürken, gerçekte karteladaki gibi gayet koyu bir kumrala dönüşüyor.


Fakat benim anlamadığım, neden tüm kumral/kahve/kestane tonlarının az da olsa bir kızıllık daha doğrusu kızıl/dore içerdiği. Benim doğal tonum aslında nötr, hatta soğuk kahve; yani -0 ya da -1 uzantılı renkler. Ama bunlarda bile söz ettiğim dore ışıltı mevcut. Palette'te de -özellikle gün ışığında- bu hissediliyor. > Renk/ton denkliği: 4/5

- En çok endişe duyduğum saçı yıpratma, keçeye dönüştürme, sertleştirme gibi konularda ise beklentilerimin çok üstünde bir sonuç elde ettim. Saçım yıpranmaktansa canlandı ve daha hacimli oldu. Boyanın içinden çıkan bakım kremi şahane kokusunun yanı sıra oldukça da etkiliydi yani. > Saç bakımı: 5/5

Tekrar alır mıyım? Evet sanırım alırım. Ama bu kez 5-0 yani açık kahveyi denemeyi düşünüyorum. Renk bir ton daha koyu fakat karteladan, sanki bahsettiğim kızıl/dore ışıltı daha az gibi gözüküyor. Bakalım, beyazlarım kendini belli etmeye başladığı zaman deneyip göreceğim :)

Sonuç olarak, sadece saçının rengini değiştirmek isteyenlere de, beyazlarını kapatmak isteyenlere de gönül rahatlığıyla Palette Deluxe serisini tavsiye ederim. Yine de bence saçınızı ne kadar geç boyamaya başlarsanız o kadar iyidir ;)

> Genel değerlendirme: 4.5/5

35 yorum:

  1. Memnun kalacağını biliyordum, gayet doğal ve hoş bir renk olmuş. Böyle doğal renklere hep özenmişimdir ama siyahtan vazgeçemiyorum :)
    Rengi de zamanla açılıyor aslında, hani koyu bulduysan üzülme derim.
    Palette candır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine, çok açık olacak diye endişe ettim ben. Neyse ki olmadı. Ama yine de şu dore ışıltılar biraz canımı sıktı. O yüzden bir daha ki sefere bir numara daha koyusunu kullanacağım.

      Sil
  2. renk çok güzel olmyş bence. kızıllıklar akıyor bir süre sonra nasılsa. palette'nin boyalarından çıkan kremler bir harika gerçekten. keşke onları da ayrıca satsalar! güle güle kullan yeni saçlarını :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet ben de tam aynısını düşünüyorum. Loreal'in ki de çok iyiydi, bu da. Ama ayrı satmıyorlar niyeyse :(

      Sil
  3. ben geldim
    :)
    hoş blok
    saçın güzel olmuş
    :)
    beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      Sizin yemekler de şahane gözüküyor!

      Sil
  4. merhaba ;

    yeni geldim bloguna :)

    kızıllık dediğin gibi tum o dediğin renklerde olur, az ya da çok. bunu aynı tonun küllü olanıyla boyayarak nötrleyebilirsin. mesela kumral daki kızıllıgı küllü kumral nötrler gibi :) umarım açıklayabilmişimdir :)

    epey uzun zamandan beri saçlarımı hiç boyatmıyorum(2 sene olmuştur) ama bu şekilde önlüyorlardı kızıllığı :)

    bu arada kendi bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldin :)
      Ben de benzer bir mantık yürütmüştüm aslında; fakat koyu kumral/kestane renklerinde çok fazla küllü ton yok sanki. Daha çok açık kumral ve sarılarda görüyorum; saçların turuncuya dönmesini engellemek için herhalde!
      Palette'te yoktu mesela :( Loreal'de de 6.1 bir var, ama benim tonumdaki 5.1 Türkiye'de yok ne yazık ki :((

      Sil
    2. Sadece newcolor da var koyu küllü kumral ben geçenlerde boyadım. Ama açık renkten bir anlık buhranla koyu renge geçince 20 günü geçtiği halde hala alışamadım, pişman oldum.

      Sil
    3. Sitesine baktım ama koyu küllü kumral gözükmüyor küllü grubu içinde. Güncel değil mi acaba? Her neyse, zaten saçlarımı yeniden boyamama biraz daha vakit var. O arada araştırırım :)
      Siz de umarım en kısa zamanda alışırsınız yeni renginize. Ya da hiç olmayacak gibiyse yine açığa dönersiniz. Önemli olan kendinizi iyi hissetmeniz!

      Sil
  5. kesinlikle şunu söyleyebilirim ki 5.0 yani açık kahve kutunun üstündekine bakıpta aldanma sarı saçı bile resmen kapkara yapıyor he tabi gönlünden geçen siyahsa kesinlikle boyamanı tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, herkes kutu üstündeki resimden çok daha koyu çıkmasından şikayetçi boyaların. Onun için ben karteladan seçmeyi tercih ediyorum hep. Bir de tuhaf belki ama, ben saçımın koyu olmasını değil, açık olmasını yadırgadım biraz! Yine de boyayı seçeceğim zamanki ruh halime bağlı tabii ;)

      Sil
  6. merhaba öncelikle. ben de aynı boyayı kullandım evet beyazlarımı süper kapadı ama çooook aktı..açıldı, o doreler+kızıllıklar beni sinir etti, syoss un koyu kumralını denedim. daha kalitesiz. tavsiye etmem..şimdi o doreler daha belli. küllü kumral (loreal de var) alıp boyayacağım.koleston yeşilimsi yapıyormuş bilgin olsun.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki akmadı ama dediğin gibi doreler ve kızıllıklar benim de hiç hoşuma gitmedi. Avon'un 5.0'ını aldım, katalogdaki renk tam istediğim gibi gözüküyor. Fakat hakkında çok az yorum yapıldığı için bir türlü cesaret edip boyayamadım :( Olmazsa, ben de Loreal'i deneyeceğim bakalım.

      Sil
  7. merhaba ben kolestonun 6.0 koyu kumralını aldım ama boyamakla boyamamak arasında kararsızım palette mi iyi koleston mu istediğim renk tutmaz mı ?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Loreal gibi kanlı kozmetik markalarının hayvanlar üzerinde korkunç deneyler yaptığını bilmediğinizi ümit ediyorum. zira blogunuza baktığımda sizi çok içten ve doğa sever görmüştüm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Açıkçası Loreal'in de bu grupta olduğunu bilmiyordum. Bilgilendirme ve yorum için teşekkürler. Saç boyası alanında, hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve Türkiye'de satılan bir marka biliyor musunuz acaba? Zira henüz beyazlarımla barışmak için fazla erken ne yazık ki!
      Şimdiden teşekkürler...

      Sil
  9. önceki saç renginden istiyorum tam ben. ilk fotodaki boyan ne acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Biraz geç kalmış bir cevap olacak ama malum sıkıntılı günler geçirdik, blogla ilgilenemedim.
      Gerçi sorunuzun cevabı da yazının başlığı, yani Palette 6.0. İlk fotoğraf flaşsız çekildiği için biraz farklı duruyor sadece :)

      Sil
  10. Merhaba, yaz başında sarıya döndürdüğüm saçlarımdan gına gelince yine koyuya dönme hevesi başlamıştı ve koyu saç renklerine bakarken buldum blogunuzu. Boyada bahsettiğiniz "küllü renklerde bile kızıl parlama" olayı dikkatimi çekti açıkçası ve derin bi oh çektim, böyle düşünen sadece ben değilim diye. Normalde açık kahve ve soğuk tonda saçlarım vardı, kesinlikle kızıllık yoktu. Sonra boyamaya başladım saçlarımı, son 2 senede mavi siyahtan, kızıl kahveye (aslında kahve olacaktı ama saçları siyahtan kahveye açtırmaya kalktığınızda turuncu açıldığından kahve tonlarında kızıllık kaçınılmaz oluyor) ve son olarak da kumraldan, kumral + dip dye saçlarla finale geldim. Denemediğim boya markası kalmadı, yurtdışındaki blogları da çok araştırdım saç rengi konusunda, en sonunda şunu farkettim ki Türkiye'ye gönderilen "küllü" diye geçen boyalarda bile mutlaka bir kızıllık yada kızıl ışıltılar olduğu yönünde. Benim çözümüm boyalarımı yurtdışından almak oldu. Aynı markalar, ancak büyük ihtimalle içerikleri farklı olduğundan saçta herhangi bir kızıllığa sebep olmuyorlar. Zaten yurtdışında satılan boya renkleriyle Türkiye'de satılanlar çok farklı, buradakiler orada yok, oradakiler de burada yok. O yüzden mesela yabancı bloglarda saç renkleri hep küllü ve netken, bizimkilerde tüm saç boyaları ya karamel çıkıyor yada kızıl ışıltılı. O yüzden eğer imkanınız varsa boyalarınızı yurtdışından almanızı tavsiye ederim. Iyi akşamlar.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Bir başka yorumcu benden erken davranmış ama ben de sormadan edemeyeceğim. Yurtdışından kastınız internetten sipariş vermek mi, yoksa bizatihi gidip almak mı? Çünkü bildiğim kadarıyla internetten kozmetik ürünleri siparişi artık mümkün değil. Yurtdışına gezi yapmayı bekleyeceğiz o halde :). Siz hangi marka ve numarayı kullanıyorsunuz acaba?

      Sil
  11. selamlar..yurt disindan derken nereyi kastediyorsunuz acaba? italyada bulabilrmiyim mesela? ben saclarimin koyu kullu kumral olmasini istiyorum ve saclariyla cok oynamis bir insan degilim ama yine de boyanin acilirken kizillasmasi beni biktirdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım önceki yorumcu sorularımızı yanıtlar zira kızıl ışıltılardan bana da gına geldi ;)

      Sil
  12. Kizillik olmasin istiyorsanbkullu tonlari tercih edebilirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teorik olarak bunun doğru olduğunu biliyorum ama Türkiye'de benim istediğim renk aralığında (orta-koyu kahve), küllü ton bulamadım ne yazık ki :(

      Sil
  13. Size önerim koyu renkleri sevmiyorsaniz 5.0 tercih etmeyin cok koyu bir renktir.
    Icerisinde dore ışıltı Istemiyorsanız aldığınız rengin "yoğun" uzantısını alın yani 6.0 aldınız ve dore istemiyorsunuz 6.00 yoğun koyu kumraldir ve daha iyidir ama 5.0 bende siyaha yakın bi kahve halini aldi alt rengim kumral olmasına rağmen. Şimdi aktı ama yine de kapkara gezdim bi süre

    YanıtlaSil
  14. Saç boyamın nasıl duracağını araştırırken gördüm bloğunu :) Sayfanı izliyorum bana da beklerim :)
    http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar benim saçlarım siyah ve daha önce hiç boyanmadı koyu küllü kumral istiyorum boya kartelalarından baktım ve 7.1 tam istediğim ton oluyor ama siyah saça ne kadar etki eder ve saçım turuncu olur mu?? Lütfen yardım edin evde kendim boyayacağım loreal 7.1 nasıl olur?

    YanıtlaSil
  16. loreal excellence denemistim ben bir ara. Benim deneyimim cok kuvvetli bir boyaydi ve benim saclarim cok ince olduklarindan, boyarken elime obek obek bir suru sac geldi, kel kalacagim diye korktum. kapaticiligi rengi tutturmasi cok iyi olsa da benim bir cok sac kaybetmeme sebep oldu. saciniz ince telliyse, iyi bir arastirma yapin execellence serisini kullanmadan once

    YanıtlaSil
  17. Çok önceden boyamışsınız ama yinede soruyum palettenin koyu saçlarda etkili şeridinden mi boyadınız güzel olmuş benim saçımda siyah

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ben loreal 1.1 ile boyadım 2 hafta önce hoşuma gitmed bu rengi istiyorum sizce evde kendim yaparsam olurmu

    YanıtlaSil
  19. Merhaba bende palette deluxe serisi kullandım öncesinde açıcıyla beraber 4.99 bu boyalar ne kadar süre dayanıyor kalıcı yazıyor ya ne zaman akmaya başlıyor kaç hafta mesela ben pek bilmiyorum bilginiz var mı

    YanıtlaSil
  20. Boyayan bayan demis ki neden dorelik kızıllık oluyor küllü çıkmaz tabiki saç rengin koyu açık saç rengine sahip olmak lazim ya da ilk önce saçın rengini açmak lazım eee her dip boyada sac açma işlemi yaparsak sac yanar. Saçlar beyazlayinca da küllü düşüyor merak etmeyin. Meraklılarına söyleyim asla boyanın içinden çıkan 30 luk oksidan ile boyamayın sac renginiz zaten köyü kızartır dorelik verir daha çok 20 lik oksidan kullanın tabiki daha koyu olacak istediğinizden ama en azindan dorelik olmaz sac kızarmaz. Bu bayan gibi saçı koyu renkte olanlar icin söylüyorum saçı açık kumral açık kahve olanlar bile hatta dorelik olur anlayin sarı ya da beyaz sac lazim ya da açmak lazım sac rengini sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar ben de saçımı boyamak istiyorum 6 1 küllükumral boya kızıl olmaması için de oksidani 20 alsam çok mu koyu olur

    YanıtlaSil
  22. Saçımda kızıl yansımalar var ne yapmalıyım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...