23 Aralık 2011

İNTERNET ATÖLYESİ {SKETCBOOK DELIGHT}

Dikiş/nakış, resim, takı vb herhangi bir hobisi olan herkes Alisa Burke'e ve şahane-ötesi bloguna aşinadır diye tahmin ediyorum. Renkleri ve boyaları kullanış biçimi, kendine has tekniği, kumaş dönüştürme/oluşturma yöntemleri ve paylaştığı capcanlı fotoğraflarla bloguna her girdiğimde beni benden alıyor!


Sonunda dayanamadım ve internet atölyelerinden birine kaydoldum. Mimar olmamın da etkisiyle, hayatımın çeşitli dönemlerinde cicili-bicili eskiz defterleri alıp, en iyi ihtimalle birkaç hafta içinde bir kenara attığım ve artık bunun değişmesini istediğim için "Sketchbook Delight (~Eskiz Defteri Keyfi)" başlıklı atölyeyi seçtim.


Korumalı (kullanıcı adı ve parola tanımlı) bir Blogspot adresinde, blog yazıları gibi hazırlanmış atölyede toplam 5 ders var. Malzemeler (kalemler, boyalar, kağıtlar, vb.), eskiz yapma teknikleri, nereden/neden ilham alınabileceğine dair öneriler ve en önemlisi eskiz yapmaya nasıl zaman ayırabileceğinize ilişkin ipuçları çok sayıda fotoğraf ve video eşliğinde paylaşılmış.


Yukarıdaki benim kaydolduğum atölye değil aslında; benimkinin tanıtım videosu yokmuş. Fakat dersler hakkında biraz fikir veriyordur sanırım. Blog ve videolar İngilizce ve normal konuşma hızında olduğundan, takip edebilmek için en azından "konuşamıyorum ama ne dendiğini anlıyorum" düzeyinde İngilizce bilmek gerekiyor :o)

Tüm atölyelerin listesine şuradan bakabilir; ilgilendiğiniz bir atölye varsa 50$ karşılığında ve Paypal ile ödeme yaparak satın alabilirsiniz. Ara ara indirimler de oluyor ve hatta bazen hediye olarak da verebiliyor blogunda.

Peki "bayram değil, seyran değil, bu kadar reklam niye?"  derseniz, eskiz yapmaktan yeniden keyif almamı sağladığı için diye cevap verebilirim. Yoksa kendisiyle uzaktan yakından bir hısım-akrabalık durumum yoktur ;o)

Ololi'nin harikaları ;o)

Ne dersiniz denemeye değmez mi? Bir de, sizin de deneyip memnun kaldığınız atölyeler var mı? Özellikle yine çizim ve dikiş vb konularda? Paylaşırsanız sevinirim!

2 yorum:

  1. Insanlarin farkli hobilerini paylasmasi,en ufak bir bilgi dahi birseyler ögrenmem beni mutlu ediyor. Dikisi cogunlukla Burda dergilerinden,internetten ögrendim. Sonra esimin kuzenine yakin bir semt´e tasindik, oda uygulamasada zamaninda terzilik okumus. ;) Ama en büyük ilhami internetten aldim diyebilirim. Mesela senin gibi güzel bloglardan. ;)

    YanıtlaSil
  2. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım. Evet, hepimiz en çok birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz galiba. Yaşasın internet :o)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...