14 Eylül 2011

AVOKADO II

Çekirdeğinden avokado bitkisi yetiştirme girişimimden şu yazımda bahsetmiştim. Fakat bu ilk girişimin yenilgiyle sonuçlanıp çekirdeğin çürüdüğünü ve ikinci kez, bu sefer iki çekirdekle yeniden denediğimi paylaşmayı "unutmuşum."

İkinci denemede çekirdeklerden birini yine aynı şekilde suya (niye hatalarımdan hiç ders almıyorum acaba!), ikincisini ise "amaaan, bir şey çıkmaz ama neyse, bu da burada dursun" diyerek evdeki diğer bitkilerden birinin   saksısının kenarına koymuştum.

Koymuştum diyorum, zira ara sıra yerinden çıkarıp altında herhangi bir köklenme emaresi var mı diye çıkarıp inceliyor, olmadığını görünce de "zaten senden bir beklentim yoktu" diye kendisine nanik yapıyordum.


Ne büyük hata! İki hafta önce topraktaki çekirdek ortasından çatlayıp, inanılmaz bir hızla narin bir gövde ve yapraklar vermeye başlayınca gözlerime inanamadım tabii ki!

Sevgili yeni "bebeğimi" hiç vakit kaybetmeden kendine ait bir saksıya aldım ve gözüm gibi bakıyorum şimdi. Aylardır suda bekleyen diğerinde ise deyim yerindeyse "tık" olmadığı için, onu da kardeşinin büyüyüp serpilmeye başladığı saksıya koyuverdim.

Bakalım dalından avokado yemeyi başarabilecek miyiz günün birinde :-)

2 yorum:

  1. aa bende geçen gün avakadonun çekirdeğini atmaya kıyamadım çerçevenin içinde kurumaya bıraktım. Böyle saksıya atıverince oluyorsa bir daha ki sefere kesin deneyeceğim. Hatta internetten araştırayım nasıl bir bitkiymiş.. Seninki maşallah harika...

    YanıtlaSil
  2. Aynen yazdığım gibi, saksılardan birine koydum ve sulamak dışında hiçbir şey yapmadım. Fakat birazcık sabırlı olmak gerekiyor, benimkinin çatlaması aylar sürdü. Çürüme belirtisi göstermediği sürece sulamaya devam!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...