15 Haziran 2011

BLUZ DİKTİM!


Dikiş maceralarım son sürat devam ediyor. Son denemem Burda'nın Nisan sayısındaki 114 nolu modelin bir uyarlaması oldu. Uyarlama diyorum, zira hiçbir zaman yazılanların tam olarak aynısını yapamıyorum.

Ya bir malzemem eksik oluyor (bu sefer telaydı mesela); ya beceremem diye bazı kısımları atlıyorum; ya da modeli genel olarak beğensem de içime sinmeyen birtakım bölümleri kafama göre değiştiriyorum (tabii her zaman umduğum sonucu vermeyebiliyor). 

Fakat bu kez anladım ki, yaka ve kolların düzgün olabilmesi için tela gerçekten gerekliymiş (yanlış anlaşılmasın, modelin yakasındaki büzgüyü kastetmiyorum; o kadar da beceriksiz değilim artık neyse ki). Hâkî elbisede de aynı sorunu yaşamış; yakayı ve kolları bitirirken oldukça yorulmuştum.

Bu sefer yeni aldığım Dikiş Teknikleri kitabıma bakmayı akıl edebildim; fakat dediğim gibi evde tela olmadığı için (ve hemen de bitirmek istediğimden), son bir kerelik yaramazlık yapıp telasız tamamladım.

Bluz: Ben diktim
Etek: H&M (iki yıl önce yurt dışından almıştım; o kadar seviyorum ki, kalıbını çıkarmayı becerebilsem renk renk dikeceğim)
Babet: Timeless (bir-iki sezon önce Desa'dan almıştım)

Gelecek mi, geliyor galiba, geldi derken yine kaçan yaz, temmuzla birlikte arz-ı endam ederse ne ala! Aksi halde bluzumun tenimle buluşması ancak tatilde gerçekleşebilir gibime geliyor :(

4 yorum:

  1. çok kullanışlı bir modele benziyor. çok güzel olmuş, eline sağlık ;D

    YanıtlaSil
  2. Dün aksam bende diktim bu blüzden cok hosuma gitti blogumda görebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki de pek şeker olmuş Hicran'cım. Bahar ve yaz için çok kullanışlı bir parça. Güle güle giy ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...