20 Mayıs 2011

MANİKÜR ÇUBUĞU

Ellerimin çok kuru olması nedeniyle, manikür yaparken tırnak etlerimi kesmekten hoşlanmıyorum; zira kısa bir süre sonra çok daha sert ve saçaklı olarak yeniden çıkıyorlar. Bu yüzden tırnak eti yumuşatıcı bir solüsyon (şu anda Kalyon'unkini kullanıyorum) sürüp, sonra da İngilizce "orange stick" denilen çubuklarla geri itmeyi tercih ediyorum. 


Fakat hemen her şeyde olduğu gibi, Türkiye sınırlarından 3 kuruşa giren bir mal, mucizevi bir şekilde 30 liraya sıçradığı için, genelde yurtdışından sipariş ediyordum. Ne yazık ki yeni düzenlemeyle kozmetik grubundan alışveriş yapılamayacağı için bu ihtimal ortadan kalktı. 

Bugün tam gözümü karartmış "ne kadar olursa olsun, alacağım" diye yerli alışveriş sitelerini dolanıp da beş adet "odun parçasının" 18.50 liraya satıldığını görünce (Ebay'de 100'lü paket posta ücreti dahil 4 $'a satılıyor; varın hesap edin!) nevrim döndü.

Yurtdışına gidenlere mi yalvarsam, Antalya'ya gidip sokaklardan portakal dalları mı toplasam diye düşünürken aklıma "çılgın bir proje" geldi ve malzemelerin de mutfakta olmasını fırsat bilerek hemen uygulamaya koydum. 

Şöyle ki:


Bir kesme tahtası, keskin bir bıçak ve birkaç adet şiş çubuğuyla, göz açıp kapayana kadar (keserken gözünüzü kapatmasanız iyi olur tabii) çok sayıda manikür çubuğuna sahip olmanız işten bile değil. Tek yapmanız gereken çubuğun ucunu verevine kesmek; ortadan tekrar keserseniz bir şişten iki adet çift başlıklı çubuk elde edebilirsiniz.

Yeni manikür çubuklarımı hemen kullandım ve oldukça memnun kaldım. İlkinin ucu biraz bozuldu ama diğerine biraz cila sürdükten sonra kullanınca gayet dayanıklı oldu.

Eee... Ne demişler?... İcatlar ya tembellikten ya da mahrumiyetten doğarmış :-)


Ojelerimi de, gelmesi beklenen bahara uygun seçtim. Maybelline'in Mini Colorama serisinden, iki kat Punky Orange (tatlı bir greyfurt rengi) üzerine tek kat Sugar Crystals (ten rengi baz içinde minik simler) sürdüm. Pek sevimli oldular.

Artık lütfen bir görünüp bir kaybolmaktan vazgeçer misin sevgili bahar?!?

Daha sonra internette dolanırken Tırnak Center diye bir site buldum. Özel baskı ojeleri, baskı diskleri vs de var ve fiyatlar çok uygun. Hiç buradan sipariş veren ve memnun kalan var mı?

9 yorum:

  1. Süper olmuş.
    Bu sözünde çok güldürdü beni
    Eee... Ne demişler?... İcatlar ya tembellikten ya da mahrumiyetten doğarmış :-)

    YanıtlaSil
  2. E öyle değil mi ama? Gerçi şu Tırnak Center'ı bir deneyeyim diyorum. Fiyatlar çok makul gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten urasmayalim değmez tirnakcenter.com da gayet uygun

      Sil
  3. Onca oje bloggerları var,bi şu canııım ojeyi deneyip koymamışlar :))
    Çok güzel bi renk,Ah bide birazcık daha koyusu olsa :/

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel bir renk değil mi, ben de bayılıyorum! Rengini koyulaştırmak için belki içine çok az kırmızı katmayı deneyebilirsin. Benim bildiğim bir konu değil ama oje blogger'larının sıklıkla başvurduğu bir yöntem. "Franken" diye aratırsan bilgi bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  5. Tamam bakıyorum hemen,Sağol canımm :))

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Sivri uç bir işe yaramıyor :) Sadece şiş çubuğunun dönüşümünü göstermek için ekledim. O kısmı da kesip kullanabilirsiniz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...