10 Şubat 2011

BASİT BİR SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ

Her ne kadar Sevgililer Günü'nün insanların para harcaması için icat edildiğini (ya da bizim durumumuzda ithal edildiğini) düşünsem de, birçok kişi tarafından benimsendiğini görüyorum. Yine de "sevdiğiniz için en güzel hediye bilmem kaç karatlık pırlantadır" ya da "aşkınızı göstermek için çooook pahalı bu saati/gözlüğü/vesaireyi almalısınız" gibi zırvalara sinirleniyorum.

Bu düşünceyle, basit malzemelerle evde yapılabilecek hediye önerileri araştırırken aşağıdaki posterlerle karşılaştım. İlki için parmak izlerinizi tarayıp, bilgisayarda biraz da renk katarak birleştirin ve her yerde görebileceğiniz ozalitçilerden ya da herhangi bir fotoğrafçıdan çıktısını alın. Daha ayrıntılı yapım aşamalarını şurada bulabilirsiniz.
Gerçek parmak izlerinden poster

İkincisi sanırım en kolayı. Bunu da bilgisayarda veya tamamen elde yapabilirsiniz. İstediğiniz zemin üzerine, iki farklı renkte kağıttan daireler keserek yapıştırın. Kesişim kümesini de, seçtiğiniz iki renk karıştırıldığında oluşacak renkten kesin (sarı-kırmızı için kavuniçi; pembe-mavi için mor gibi). Kümelerin üzerine de ister buradaki gibi "Ben, Sen ve Aşk", isterseniz de isimlerinizi yazın. Hatta çocuğunuz varsa kesişim kümesine onun adını da yazabilirsiniz.
Kesişim kümeli poster - Ruka Ruka

Sonuncusu ise minik kalplerden oluşuyor. Renkli kağıtlardan keseceğiniz kalpleri düz bir zemin üzerine yapıştırabilirsiniz.
Kalpli poster - sarahandbendrix

Ben hepsini çok beğendim ama kalpler biraz daha sempatik geldi ve sevgilim için bunu yapmaya karar verdim. Ama hazır renkli kağıtlar kullanmaktansa, dosya kağıdı ile aydınger kağıdını (bir tür kalın yarısaydam kağıt) akrilik boyayla boyayıp, düzelmeleri için buharsız olarak ütüledim. Renk olarak da kırmızı-pembe tonlarını tercih ettim.

Daha sonra bir kalp şablonu hazırladım ve kağıtlardan kalpleri kestim. Bana on iki kalp, yani kağıtların sadece yarısı yeterli olacaktı. Bunun için her kağıdı önce uzunlamasına ikiye kestim. Kalan yarıları önce uzunlamasına ikiye, daha sonra da diğer yönde dörde katladım. Böylece şablonu üzerine koyduğumda, aynı anda dört kalp kesebildim.

Evde çerçeve yoktu ama bayramdan kalan bir çikolata kutusu vardı. Bunun kapağı içine kalplerin gelmesini istediğim yerleri küçük noktalarla işaretledim ve kalplerin arkasına biraz uhu sürerek buralara yapıştırdım.

Boyama-kurutma-kesme-yapıştırma dahil tüm yapımı bir saat sürdü. Maliyeti -söylemeye utanıyorum ama- sıfır TL! Ellerimle sevgilime bir şey yapmanın keyfi ise hiçbir şeyle ölçüşemez. Umarım o da benim kadar beğenir...

5 yorum:

  1. Super olmus ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  2. Bencede çok güzellermiş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Beğendiğine sevindim ;) Çok da kolay yapılıyorlar!

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten süperlermiş. Hem ekonomik hemde değişik.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...