28 Mart 2012

YENİ CİCİLERİM

Ne yazık ki bu seferkileri ben dikmedim :( Zaten bu yeni çalışma temposuyla nasıl zaman bulur da bir şeyler dikebilirim bilmiyorum. Üstelik bu kış bünyem çok zayıf anlaşılan, ikide bir hastalanıyorum! Yani bir süre yeni çalışmalara kapalıyız :(

Ama el emeğim olmasa da, kendim dikmişim kadar sevdim Peros'tan aldığım bluzlarımı. Bu arada, Peros'un  kapanıp artık Hemis adını aldığını düşündüğümden, etrafta her ikisinin de mağazalarını gördükçe kafam karışıyordu. Meğer ortaklar anlaşamayarak ikiye ayrılmışlar. Yani her iki mağaza zinciri de mevcut şu anda. Ben Bağdat Caddesi'ndeki (Şaşkınbakkal) Peros'tan yaptım alışverişimi mesela. Nişantaşı'nda ise (Rumeli Caddesi üzerinde) 100 metre kadar arayla iki mağaza da mevcut!

Çift bebe yakalı bluz - 10 TL 

Her neyse, ilk bluzum bu sene her yerde gördüğüm ama kendim giyer miyim diye bir türlü cesaret edip alamadığım çift bebe yakalı bir model. Ana kumaşın kuşlu-çiçekli, insana baharı ve yazı anımsatan bir deseni var. Colette dikiş kitabından diktiğim eteğin üzerine hoş durur diye düşündüm.


İkinci bluzum ise daha spor ama onu da çok sevdim. Bunun da siyah fon üzerinde küçük çiçek desenleriyle süslü bir kumaşı var. Fotoğraf güzelliğini ortaya çıkarmıyor ama gerçekten çok sempatik. Modelini de çok beğendim ve becerebilirsem patronunu çıkarıp aynısından bir tane dikmek istiyorum (acaba hangi bahara?!...).

Yarım kollu bluz - 10 TL

Umarım bir daha ki yazıda kendi yaptığım şeylerden bahsedebilirim. Şimdilik bunlarla idare ediverin n'olur :)

14 yorum:

  1. İlk bluz resmen eteği bütünlemiş,ikisi birlikte çok cici olmuşlatr,güle güle giy canım..

    YanıtlaSil
  2. Etek ve bluz takım gibi olmuş,çok sevimli duruyor.

    YanıtlaSil
  3. etek ve bluz ikilisini çok beğendim, yeni cicilerini iyi günlerde kullan. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. güle güle kullan eteği zaten çok sevmiştim bluzünle çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. Bluz ve eteğin etekleri:) bir bütün gibi, çok hoş tamamlamışlar birbirlerini. Güzel günlerinde giy.

    YanıtlaSil
  6. İlk bluza bayıldım, bebe yakayı kendime yakıştıramamama rağmen deli oldum :))
    Ve o nasıl bir uyumdur eteğe özel dikilmiş gibi :)
    Çok çok uygun fiyata almışsın canım, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. Bluzlar çok güzelde ben eteğe bayıldım asıl.Ah bir de ben öğrenebilsem şu dikiş işini ne güzel olacak.Güle güle giyinin.

    Nazlı

    YanıtlaSil
  8. Hepinize teşekkürler. Ben de pek sevdim kendilerini. Bakalım havalar biraz daha ısınınca dışarıda da boy göstereceğim umarım :)

    YanıtlaSil
  9. blogunuzu çok beğendim, dikiş bilmiyorum ama annem biliyor hemen buradan birkaç şeyi gösterip dikmesini isteyeceğim:)) bu bluzlarınız da çok güzel iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma uğrayamadığım şu günlerde yazdıklarınız öyle iyi geldi ki, teşekkür ederim.
      Diktiklerimi beğenmenize de ayrıca çok sevindim :)

      Sil
  10. ben eteğede bluzada blogunuzada bayildim, etegin kalibini kendim cikartip hemen kendime dikmeyi planliyorum, sizi izlemeye aldim :)
    benim blogumada beklerim
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz yazalı çok uzun zaman olmuş, umarım eteğinizi dikmişsinizdir. Öyle çok komplike bir kalıbı yok zaten. Kendinize yakışan bir eteğinizden kalıp çıkartıp, etek uçlarını şekillendirmeniz yeterli :)

      Sil
  11. Merhaba, benim de elime 3 gun once coette'in kitabi ulasti. Cok ayrintili degil. Icinde ki kaliplarin arasinda peony ve macaron kalibi olsaydi gercekten cok sevinecektim. Baska hosunuza giden kaynak var mi? Omur boyu mutluluklar dilerim.
    Ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunuzun üzerinden çoook uzun zaman geçmiş, kusura bakmayın :( Yabancı bloglarda çok güzel kitap tanıtımları oluyor, onları inceleyebilirsiniz. Bir de tabii Amazon'dan "sewing" terimiyle arama yaptığınızda tonlarca kitap çıkıyor. Yorumlara ve zevkinize göre seçebilirsiniz. Ben bu aralar Japon dikiş kitaplarına takmış durumdayım fakat anlayabilir miyim diye çok endişe ediyorum. Yine de gözümü karartıp bir tane sipariş vereceğim galiba ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...