27 Şubat 2012

KURDELE TOKA


Geçenlerde A Beautiful Mess blogunda papyon yapımı anlatımını görünce, 1. Yaş Hediye Çekilişi'nde verdiğim çantanın arta kalan kumaşı geldi aklıma. Evde ve yakın çevremde papyon takan kimsecikler olmadığından  kendime toka yapmaya karar verdim. Hemen kumaşı ve diğer malzeme/gereçleri ortaya çıkarıp, yarım saat içinde yaptım!


Fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere yapımı oldukça kolay. Farklı olarak sadece, arkasına papyon aparatı değil (ki Türkiye'de böyle bir şey var mı, bilmiyorum zaten), görünüş olarak buna çok benzeyen metal toka aparatı diktim. Bir de ortadaki kumaşı biraz daha geniş tuttum. Sonra da bütün hafta sonu yeni tokamla dolaştım :o)


Bu arada, bu fotoğrafı çekerken, çevremdekilerin uzun zamandır sarf ettiği "saçların ne kadar uzamış" cümlesini layıkıyla anlayabildim. Eh, insan kafasının arkasını görme şansına pek fazla sahip olamıyor ne de olsa :o)

Sanırım çoook uzun zamandır ilk defa saçlarım bu kadar uzun. Üstelik fotoğraftaki düşük ışık koşulları nedeniyle pek anlaşılamasa da, eskisine oranla oldukça da sağlıklılar. Ah bir de şu sırıtan beyazlarım olmasaydı!

6 yorum:

  1. Çok şeker olmuş, fiyonkları çok seviyorum :)
    Ben de saçlarımı uzatmak için kürler yapıyorum ama maalesef hala çok ağır uzuyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kişiden kişiye değişiyor bu saç mevzusu. Gerçi önemli olan sağlıklı uzaması tabii! Kürlere devam :))

      Sil
  2. içine koyduğunz ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Çok çok geç bir cevap olacak, artık takip etmiyor bile olabilirsiniz; kusura bakmayın lütfen.
      Tokayı yaparken içine bir şey koymadım. Yapım aşamalarını gösteren fotoğraflar bahsettiğim blog'dan alıntı. Eğer ilk fotoğraflarda görülen kahverengi dikdörtgenleri soruyorsanız, sadece kumaşı düzgün kesmek için hazırlanmış, muhtemelen karton şablonlar olsa gerek.
      Sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...