13 Aralık 2011

SAÇIMI BOYADIM {LOREAL SUBLIME MOUSSE #53}

"Yaş 35, yolun yarısı"na geldiğim halde saçlarımı hiç boyatmadığımdan bahsetmiştim daha önce sanırım. Birkaç yıl önce yurt dışından aldığım birkaç yıkamada çıkan geçici boyaları saymazsak tabii! Annem o kadar korkuttu ki zamanında, bu yaşıma kadar sözünden çıkamadım :o)

Şaka bir yana, gerçekten de annemin saçları oldukça zayıf ve özellikle de önlerde seyrek olduğu, ve benim saçlarım da büyük ölçüde onunkilere çektiği için (armut dibine düşer misali) bu yaşıma kadar öcüden kaçar gibi kaçtım saç boyamaktan.

Fakat son bir-iki senede beyazlarım iyice artıp rahatsız etmeye başlayınca, bu gidişe bir dur demenin vakti geldi dedim ve Loreal'ın son serisi olan Sublime Mousse'u denemeye karar verdim. Annemin "her markayı denedim, benim saçıma bir tek Loreal iyi geliyor" demesi, seçimimdeki en büyük etken oldu. Sublime Mousse'u ise, uygulamanın çok kolay olduğuna ilişkin yorumlar nedeniyle tercih ettim. 

Beyazlarım rahatça görülebiliyor :o(

Tüm yorumlarda ortak olan yegâne konu da buydu zaten. Zira kimi kullanıcılar saçlarını yumuşacık yaptığını, kimileri keçeye döndürdüğünü; kimi rengin kutudakinden çok koyu, kimi çok açık olduğunu; kimi beyazları tamamen kapadığını, kimi de hiç kapamadığını söylüyordu. Bu kadar çeşitli yorumlar arasında, neredeyse son ana kadar boyamaya cesaret edip edemeyeceğimi ben bile bilmiyordum desem yalan olmaz.

Bu uzun girizgahtan sonra gelelim benim değerlendirmeme: 

- Daha önce başka bir marka/çeşit denemediğim için tam bir karşılaştırma yapamasam da, uygulamanın çok çok kolay olduğunu söyleyebilirim. Her ihtimale karşı yere yaydığım gazete kağıtlarına, lavaboya, sağa sola, kısacası hiçbir yere tek damla boya dökülmedi. Hiçbir yerimden akıp, kaymadı. Yüzümün çevresine vazelin sürdüğüm için boya lekesi de olmadı. > Uygulama kolaylığı: 5/5

Boya saça yayılmış halde, 30 dk bekleme sürecinde

- Dediğim gibi, benim saçlarımı boyamamın en önemli nedeni beyazlarımı kapatmaktı. Sublime Mousse'un bu konuda pek başarılı olamadığını söylemeliyim ne yazık ki! Evet, beyaz yoğunluğu azaldı ama ancak %50'sini kapatabilmiş gibi gözüküyor; bu da kalıcı olduğunu iddia eden bir boya için pek kabul edilebilir değil. > Beyaz kapama: 2/5


- Yorumlarda, rengi kutu üstünden değil karteladan seçmenin daha iyi sonuçlar verdiğini okuyup, kendi saçıma en yakın gibi gözüken 53 numaralı "sıcak kestane dore"de karar kılmıştım. Kutudakinden ve karteladakinden açık ya da koyu değil, fakat çok daha "sıcak" bir renk oldu. Özellikle beyazların yoğunlaştığı tepe kısmında oldukça kızıla çalan bir kahve söz konusu (fotoğrafta pek iyi anlaşılmıyor ne yazık ki). Çok şikayetçi değilim, kızılı her zaman denemek istemiştim; kısmet bugüneymiş :o) > Renk/ton denkliği: 2/5

- En korktuğum konu ise, saçlarımı keçeye dönüştürmesiydi ama kesinlikle böyle bir şey olmadı. Boyayla birlikte verilen bakım kremini daha önce annemde denemiş ve keşke bundan ayrı da satsalar diye düşünmüştüm zaten. Fakat kremi uygulamadan önce, daha boyayı durularken bile, saçlarımın keçeleşmediği belliydi. > Saç bakımı: 5/5

Peki tekrar alır mıyım? Çok üzülerek hayır demek zorundayım, çünkü en önemli kriter olan beyaz kapatmadan sınıfta kaldı "Sublime Mousse". Ama saç boyama konusundaki önyargılarımı kırdığı için yine de müteşekkirim kendisine. Sanırım bir dahaki sefere (2-3 ay kadar sonra) Loreal'in Excellence serisinden bir boya seçeceğim.

Fakat Sublime Mousse'u, amacı beyazlarını kapatmak değil de, saçının renginde küçük değişiklikler yapmak (en fazla 2-3 ton açma/koyultma) ya da ışıltı katmak olanlara tavsiye edebilirim. İstedikleri rengi karteladan seçmek koşuluyla tabii! > Genel değerlendirme: 3.5/5

14 yorum:

  1. Benim saçımı boyayabilen tek marka palette.Çünkü saçlarım çok siyah ve çok kalın telli.Hiç açıcı falan kullanmadan hangi renge boyadıysam tuttu.Yıpranma olmadı hiç.
    İnce telli saçlara nasıl olur bilmiyorum.O kısmı araştırıp bir de paletteyi denemenizi önerebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, loreal markasını sadece bir kere kullandım ve beyazım olmasa da renk yoğunluğu açısından hiç beğenmedim. Ben de sizin gibi tekrar alacağımı sanmıyorum. Sanırım saça zarar vermemek adına böyle hafif tutuyorlar boyayı.
    Benim size önerebileceğim tek marka palette. Ne koleston gibi amonyak oranı fazla olduğu için saça zarar verir, ne de loreal gibi uçup gider. Rengi uzun süre dayanır, akmaz.
    2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb palettenin köpük olanı varmı

      Sil
    2. Merhaba,
      Palette Schwarzkopf'un alt ürünü. Yani, Palette'in değil ama Schwarzkopf'un "Perfect Mousse" adında bir köpük boya serisi var. Ama henüz Loreal ve Koleston kadar yaygın olmadığı için hakkında fazla yorum okumadım açıkçası. İnternetten biraz araştırıp, kullananların (daha çok yabancı bloglarda rastladım ben) değerlendirmesini inceleyebilirsiniz.

      Sil
  3. @Serpil: Benim saçlarım oldukça ince telli ve kestane rengi. Yani çok boya tutmayacak bir durum yok aslında. Sanırım sorun Sublime Mousse'ta. Ama Palette'i de bir araştırayım bakalım. Nasıl olsa bir kez boyadım saçımı; artık eskisi kadar korkmuyorum ;)

    @Derya: Palette'e ikinci oy! Sanırım gerçekten bir incelemekte fayda var. Tavsiye için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  4. ben de saçımı kendim boyadığım zamanlarda birçok markayı denemiştim. ve benim oyum da Palette'den yana. renk kutudakine çok yakın çıkıyor ve saçları yumuşacık yapıyor. beyaz kapatması da oldukça iyi. ikinci sefere bol şans :)

    YanıtlaSil
  5. Palette gittikçe öne geçiyor. Hadi hayırlısı. Raflara, kartelalara bir göz atma vakti geldi o zaman :)

    YanıtlaSil
  6. beyaz kapatma çok önemli ve bu baya sınıfta kalmış.
    PAlette benim için de bir numara, tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil
  7. Selam bendede yavaş yavaş başladı beyazlar. Aynı yaştayızda. Keşke hiç olmasalar.

    YanıtlaSil
  8. @Laçin: Bir dahaki sefer kesin Palette denenecek gibi gözüküyor :o)

    @suhuba: Keşke ama nerde... :-(

    YanıtlaSil
  9. Boyalı kısımda sac diplerinizi fazla kopuklememissinizki ama. Sac uclari sırılsıklam dipleri burdan bile belli kuru oldugu. Islanmayan beyazlari fotograftan görebiliyorum. Elinizin degdigi islaklikla kopugun orda durmasi baska bisey. Butun kopuk uclarda. Haliyle uclarini boyamis boyada. Bence bir daha denemelisiniz. Ve dipleri islatip uclarina cok az kullanmalisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olabilirsiniz. Bu benim ilk saç boyama maceramdı, biraz deneme-yanılma yollu oldu anlayacağınız. Fakat sonraki boyamalarımı da aynı stille yaptığımı düşünüyorum; onlar çok daha iyi sonuç verdiler..

      Sil
  10. özellikle biz bayanlar için beyaz saç ile dolaşmak pek hoş olmuyor.Bitkisel saç boyaları tercihimdir. Bu aralar bitkisel olarak Bioblas Color&more kahvelerine takildıım. Çok güzeller. Ayrıca beyaz kapama özelliği de bir harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için teşekkürler. Zaten bir sürü kimyasalla çevrili haldeyken, en azından saç boyasında bitkisel ürün kullanmak süper fikir. Kalıcılık ve beyaz kapama özelliklerinin çok iyi olmadığını duyduğum için şimdiye kadar denemedim ama bir kişi bile memnunsa denemeye değer!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...