5 Ekim 2011

YIKIYORUM, ÇIKIYORUM!


Kendimi bildim bileli ince telli, uçuşan, kabaran, zar zor şekle sokulabilen saçlarımla uğraşır dururum. Üstelik ilk gençlik yıllarımdan beri annemin (ki saç konusunda kendisine çekmişim ve özellikle ön kısımda saçları oldukça seyrek) saçına jöle sürme, boyama, çok fazla oynama vb direktiflerine o kadar çok maruz kaldım ki, şu yaşıma kadar (=35) hakikaten de boya bile yaptırmaya cesaret edemedim.

Fena mı oldu derseniz, aslında olmadı derim. Çok sık boya, gölge vs yaptırmaktan yaşıtlarımın saçları (herkesin değil tabii, şanslı genlere sahip olanlar da var) fazlaca beyazlamış, kimininki keçe gibi olmuşken benim beyazlarım belli bir yoğunlukta kaldı ve yumuşaklığını da koruyor.

Fakat hiçbir zaman "yıkadım, şöyle bir kuruttum, saçlarım şahane oldu" gibi bir durum yaşayamadım (yazlığa gittiğim zamanlar dışında yani; zira suyunda ne varsa saçlarıma müthiş iyi geliyor). Bir-iki yıldır düzleştiricileri keşfedince, her banyodan sonra bunları kullanır olmuştum. Ama sonuçta bunların da saçın nemini iyice kaybetmesine yol açarak zayıflattığını biliyordum.

Ne çok uzattım lafı yine. Diyeceğim o ki, birkaç haftadır Otacı'nın bitki özlü şampuan ve saç kremini kullanıyorum. "Market ürünü" olarak tanımlanan ürünlerden sonra, özellikle kokularını biraz yadırgayabilirsiniz; ama benim gibi bir çiçek-ot delisiyseniz aksine hoşunuza bile gidecektir. Yalnız neden bilmiyorum, şampuanı ilk sürüşümde kesinlikle köpürmüyor; fakat ikincide sorun olmuyor.


Yine birkaç haftadır kullandığım bir diğer ürün de, evimizin yakınındaki bir aktardan aldığım saç bakım yağı (kendi karışımları olduğunu söylediler). Eskiden arada bir kullandığım tatlı badem yağının yanı sıra birçok diğer bitkinin yağı ile E vitamini ve Provitamin B5 de içeren bu ürünü haftada bir kez gece sürüp, saçımı streç filmle kaplayıp yatıyorum. 

Bu üç ürünün saçıma oldukça iyi geldiğini söyleyebilirim. Fakat bir de gizli silahım var ki, o da yıllardır hayalini kurduğum ve sonunda geçenlerde Markafoni'de görünce aldığım profesyonel saç kurutma makinesi.


Daha önce adını duymamış olsam da, köklü bir İtalyan firması olmasına güvenerek satın aldığım Kiepe Nano-Turbo 3700 makinemle aşk yaşıyorum (hatta sevgilimi de katarak yaşıyoruz) desem yalan olmaz. İyonik özellikli olmasının saça ekstra güzellik ve parlaklık kazandırdığı söyleniyor -ki katılıyorum. Ve eskiden hayal olan "yıkıyorum, çıkıyorum" sloganını geçerli hale getiriyor.

Peki siz saçlarınız için hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Bitkisel içerikli diğer ürünleri (Tresan, Sanfiyto, Fiyto, vb) denediniz mi; nasıllar? Body Shop'un ve Lush'ın şampuanlarını deneyen oldu mu; memnun musunuz? Hangilerini tavsiye edersiniz? Bir de benim gibi bir boya-fobik olup da doğal içerikli saç boyalarından kullanan var mı; gerçekten saça zarar vermiyor mu; beyazları kapıyor mu?

Not: İlk resim buradan alıntıdır.

7 yorum:

  1. ben Body Shop'un ballı-bademli serisini kullanıyorum. gerçekten şahane! inanılmaz parlak ve yumuşak yapıyor saçı. bir de muhteşem kokusu var tabii. şiddetle tavsiye ediyorum!

    YanıtlaSil
  2. Eee annen haklı senden 1 yaş ufağım ve benimde saçlarımda hiç oynama yok. Hakikaten saçlarıyla oynayanlarla aramızda fark var. Ciddi şekilde. Ama artık beyaz sayısı 1-10-12-13-14 artıyor. Sanırım 3-5 seneye mecburen bu buya vs. yapmak gerekecek :)

    YanıtlaSil
  3. @Antigone: Süpersin! Otacılar bitsin hemen Body Shop'a koşacağım. Zira sürekli aynı şampuanı kullanmamayı, arada değişim yapmayı tavsiye ediyor güzellik blogları hep.

    @Suhuba: 1-10-14. Hımmm. Ben sanırım 10-100-140 demeliyim, belki biraz daha fazla ;o) Ama haklısın. Ben de dönüp geriye bakınca iyi ki anneciğimin sözünü dinlemişim diyorum.

    YanıtlaSil
  4. Otacı yı ben de çok severim. en son beiş şampuanı aldım komilinin... pek hafif geldi sanırım.. otacı alabilirim yine..krem kullanmıyorum ben hiç.
    benim saçlarım kalın telli ve bol. doğumdan sonra dökülür diyorlar :( umarım dökülmez...belki doğumdan önce yada sonra kestiririm saçlarımı..
    saç kurutma makinesini hiç sevmem..ama kışları kullanmam gerekiyor üşütmemek için..

    YanıtlaSil
  5. Ben kremsiz de saç kurutma makinesiz de yapamıyorum maalesef. İlkinin eksikliği saçlarımın aslan gibi kabarmasına, ikincisinin ki ise minimum baş ağrısı maksimum sinüs sorunlarıyla başlayıp nerede biteceği belli olmayan sağlık sorunlarına neden oluyor çünkü :(

    YanıtlaSil
  6. Hint kınasının çok koyu bir siyah tonunun olduğunu ve beyazları iyi kapattığını biliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Açıklayıcı bi yazı olmuş teşekkürleeer :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...