5 Temmuz 2011

NİKAH ŞEKERİNDEN TOKA


Geçtiğimiz hafta sonu bir arkadaşımızın düğününe davetliydik. Şansımıza, bir gün önce bardaktan boşanırcasına yağmur yağmasına karşın, o gece hava ılık ve açıktı. Düğün çok keyifli geçti; gelin çok güzel, damat da inanılmaz sevimliydi. Ne diyelim, "allah bir yastıkta kocatsın".

Nikah/düğün şekeri olarak seçtikleri, yapma çiçeklerle süslenmiş tül keseleri görür görmez aklıma 'whichgoose'un o şahane saç aksesuarları geldi (henüz tanışmadıysanız, dükkanına bir göz atmanızı öneririm).


Malzeme olarak her çiçek için bir siyah toka kullandım. Resimde de görüldüğü gibi, çiçeklerin telden ~8 cm'lik kadar bir sapı vardı. Tek yaptığım sapı tokanın içinden geçirip, bitene kadar tokanın etrafında sarmak oldu.

Son kalan parçayı da çiçeğin alt etrafından çevirdim ki sabit dursun. Özellikle sonlara yaklaşırken teli kıvırmak biraz zorlaşsa da, çabama değdiğini söyleyebilirim.

Bu vesileyle, saçımda bahar çiçekleriyle, bir süre tatilde olacağımı da bildireyim. Bilgisayarım yanımda olacak ama internetin durumu biraz şüpheli. O yüzden bir on gün kadar benden ses çıkmazsa meraklanmayın.

Bana ve izni gelenlere iyi tatiller, halen çalışanlara sabır ve en kısa zamanda izin diliyorum...

5 yorum:

  1. Bu çiçekler taçlarda da çok güzel duruyor, kızıma ve arkadaşlarına bir sürü yaptım, şimdi siz toka diyince kendimede yapasım geldi vallahi ;D renk renk süper olur dimi...

    YanıtlaSil
  2. Olur tabii, neden olmasın. Ben de çok fazla taç takamıyorum ama bu siyah tokalar çok rahat kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  3. bunu kaçırmışım; benim söz çikolatamın çiçekleri duruyor (her yiyenden çiçeğini geri istemiştim) önce düğünümdeki şeker sepetimi süsledi bir kısmı; sanırım kalanlar da kafama takılacak.. fikir için sağ ol..
    tek sorun benimkilerin telleri yok dikmek icap edecek :))

    YanıtlaSil
  4. Çok yaratıcısın, nerden buluyorsun bunları bilmiyorum ama paylaştığın için çok çok teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Çok yaratıcı bir öneri... Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...