24 Şubat 2011

YAPRAKSIZ UZAYIP GİDEN DİFENBAHYA

Yaklaşık 4 yıl önce yeni evimize taşınınca aldığımız Difenbahya'mız, yerinden midir, suyundan mıdır bilinmez, servi gibi uzamaya ve alt kısmındaki yapraklarını birer birer kaybetmeye başlayınca, internette biraz araştırma yapıp gövdesinin bir bölümünü kesmekte bir sakınca olmadığını öğrenmiştim. 
Beş-altı yapraklıyken kesip, 5 litrelik su şişesine koyduğum üst kısım, iki ayda taptaze kökler verdi. Gövdeden ilk minik çıkıntıları gördüğümde, çocuğum diş çıkarmış gibi sevindim (tabii çocuğum olmadığı için tam bir karşılaştırma yapamıyorum J).

Sonra bu ilk çıkıntılar uzadı, kalınlaştı ve üzerlerinden daha ince ve daha açık renkli kılcal kollar çıktı. Üstelik, tüm bu zaman zarfında tek bir yaprak bile kaybetmemesinin yanı sıra, bir tane yeni yaprak bile çıkardı.
Köklerin yer aldığı alt kısmı da ne olur ne olmaz diyerek toprakta bırakmama karşın, Pisa Kulesi gibi gittikçe yana eğilmesinden anladığım kadarıyla, onun için fazla bir umut yok gibi gözüküyor. Olsun, üst kısım sağlıklı bir biçimde atlattı ya, benden mutlusu yok! 

3 yorum:

  1. Merhabalar, zannediyorum yeni yazmaya başladınız, ololi isminin lazca olduğunu okudum, lazcaya karşı bi merakım olduğundan ilgimi çekti:)
    hoşgeldiniz ve güzel paylaşımlar dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. Aslında iki aydır karınca kararınca bir şeyler yazmaya çalışıyorum fakat sanırım daha yeni yeni fark edilmeye başladı.
    Ololi Lazca baykuş demekmiş. Miş diyorum çünkü ben de tesadüfen öğrendim. Ama öğrenince de hem anlamı (bu aralar çok revaçta ya baykuşlar) hem de tınısı çok hoşuma gitti.
    Ben de Laz olmasam da, yarı-Rizeli olarak blogumun ismi olarak kullanmak istedim :-)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar benimde difembahyam uzayıb gidiyor acaba hangi ayda kesmem gerekiyor , bir bilgi vere bilirmisiniz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...