28 Şubat 2011

CIRQUE DU SOLEIL - SALTIMBANCO

Bu hafta sonunun yoğun programı nedeniyle Pazar günleri eklediğim "müzik kutusu"nu bile hazırlamaya fırsat bulamadım. Bu yüzden de dünün Müzik Kutusu ile, bugünün Pazartesi Neşesi'ni birleştirip, dün akşam izlediğim "Saltimbanco"nun tanıtım filmini paylaşmayı uygun buldum. Zira gösteri hem göze hem kulağa hitap eden müthiş bir şölendi. 


Sanatçıların esnekliği öylesine üst düzeydeydi ki, "herhalde omurgaları yok bu insanların" diye düşünmedim değil. En çok keyif aldığım anlar ise, yerden metrelerce yükseğe kurulan bir salıncak üzerinde özgürce salınan, dönen, atlayıp zıplayan, taklalar atan kızın gösterisiydi. Bir yandan yüreğim ağzıma geldi (güvenlik ipleri olmasına rağmen), bir yandan da inanılmaz özendim.

Akrobasi gösterilerinin yanı sıra, toplu yapılan danslar, pandomim ve diğer komedi unsurları ve en önemlisi tüm şova damgasını vuran renk cümbüşü ile müzik de gerçekten unutulmazdı. Tek içimde kalan, bir arkadaşımın söylemesine rağmen yanımıza almayı unuttuğumuz dürbündü. Zira bulunduğumuz yerden sanatçıların özenli makyajlarını ve mimiklerini görmek çok mümkün olmadı.

"Saltimbanco" 4 Mart'a kadar Zeytinburnu, Abdi İpekçi Arena'da devam edecek. Biletler ne yazık ki çok uygun fiyatlı değil; bir de üzerine Biletix'in hizmet bedeli vs eklenince iyice şişiyor. Ama ana sponsor olan Akbank 'ın kartlarına %10 indirim var. Fırsatınız olursa bu şöleni kaçırmayın derim. Çocuklar için de unutulmaz bir anı olacağına eminim.

Fırsatınız olmazsa da Cirqude du Soleil'in internet sitesini gezebilir (birçok videoları var); veya gösterilerinin DVD'lerini edinebilirsiniz. Nasıl olursa olsun, bu görsel ve işitsel harikaya kayıtsız kalmayın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...